Crema de zahar ars, de la 6 ani

Posted by in Deserturi, Retete copii 6-18 ani on July 31, 2011

Ingrediente:Lapte 1 l., oua 6 bucati, zahar brun 160 gr., zahar vanilat 2 plicuri.

Mod de preparare: Intr-o cratita pune 60 gr. de zahar, pe care il vei arde pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, intinde-l bine pe suprafata cratitei. Lasa cratita la racit.
Restul de zahar amesteca-l cu ouale si apoi cu laptele, care a fost fiert si racit. Cand zaharul s-a topit, pune compozitia in cratita. Pune la copt pe bain-marie in cuptor. Lasa la cuptor pentru 20-30 minute. Cand este gata, lasa la racit si rastoarna crema pe un platou.
Timp de preparare:20 minute

Timp de coacere/fierbere:20-30 minute

Portii:destule portii

Pofta buna!