Cozonac pufos cu nuca a la Buni

Ingrediente:Pentru aluat: 620 gr. faina, 1 ½ ceasca de lapte, 2 oua, 2 galbenusuri+1 galbenus pentru uns, un praf de sare, 250 gr. unt, 5 linguri de zahar brun, 20 gr. drojdie, un plic de zahar vanilat, coaja rasa de la 1 lamaie. Pentru umplutura: 600 gr. nuci macinate, 400 zahar pudra, o jumatate ceasca de lapte.

Mod de preparare:Inmoaie drojdia toata in ½ ceasca de lapte caldut si adauga o lingurita de zahar. Freaca untul cu doua linguri de zahar pana se topeste. Adauga intr-un vas mare faina, fa-i o gaura cu mana in mijloc si toarna drojdia, mai adauga o ceasca de lapte, cele 2 oua intregi si cele doua galbenusuri frecate inainte cu putina sare si coaja rasa de lamaie. Framanta bine, adaugand untul topit treptat pana ce aluatul incepe sa faca basici si se desprinde de pe degete. Lasa aluatul sa creasca. In timp ce cozonacul creste pregateste umplutura astfel, amesteca nucile pisate cu zaharul si pune-le pe foc cu ½ ceasca de lapte. Amesteca, pana ce totul se transforma intr-o pasta consistenta. Dupa ce a crescut aluatul imparte-l in doua. Pune prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra intinde jumatate din cantitatea de umplutura, ruleaza, pune intr-o forma speciala de cozonac (unsa cu unt). Pune cozonacul la cuptor, iar dupa circa 15 minute scoate si unge cu galbenus de ou amestecat cu zahar. Lasa la foc mic.

Pofta buna!!

Timp de preparare:2 ore.

Timp de coacere/fierbere:40-45 minute.

Portii:destule portii.