Cozonac de casa cu stafide si rahat
Tags: alimentatiecopii.ro, copil, cozonac, cozonac cu rahat si stafide, ingrediente, meniuri, parinti
Ingrediente:1 kg. faina alba, 50 gr. drojdie, 6 oua+1 galbenus pentru uns, 4 linguri de ulei, 300 gr. zahar brun, 250 gr. unt, 500 ml. lapte, 1 lingurita de sare, 1 esenta de rom, coaja rasa de la 1 lamaie, 3 plicuri de zahar vanilat, 300 gr. stafide, 150 gr. rahat.
Mod de preparare:Intr-o craticioara incalzeste jumatate din cantitatea de lapte, scoate craticioara de pe foc si adauga drojdia. Peste lapte si drojdia omogenizata adauga jumatate din cantitate de faina in ploaie si amesteca bine. Se lasa totul la dospit circa 40 minute la caldura.
Separa galbenusurile de albusuri in doua vase separate. Galbenusurile le amesteci cu zaharul, pana ce acestea se dizolva. Topeste untul. Intr-un alt vas pe care il ungi inainte cu untul topit se pune restul de faina si se adauga trei albusuri batute spuma cu toate galbenusurile amestecate cu zaharul, aluatul dospit, romul, vanilia, coaja rasa de lamaie si stafidele. Se amesteca totul foarte bine si se incepe framantarea. Adauga restul de unt incetul cu incetul in timpul framantarii pana ce aluatul incepe sa faca basici si se desprinde de pe degete. Lasa cozonacul la crescut doua-trei ore. Inainte de a-l pune in tava, adauga rahatul taiat bucatele mici. Se ung formele de copt cu unt si se umplu pe jumatate cu aluat. Pune cozonacul la cuptor, iar dupa circa 15 minute scoate-l si unge-l cu galbenusuri de ou amestecate cu zahar.
Se lasa la cuptor pana cand acesta se coace….
Pofta buna!
Timp de preparare:2-3 ore.
Timp de coacere/fierbere:40-45 minute.
Portii:destule portii