Conopida cu pesmet la cuptor

Ingrediente:1 conopida mare, 2 oua, 100g cascaval ras, 1 lingura faina, 150g pesmet, 150g smantana, 1 legatura de marar, 150g unt, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:Curata conopida si desface-o buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare. Fierbe-o timp de 10 minute si las-o la scurs.
Amesteca ouale batute impreuna cu cascavalul ras, faina, smantana, mararul tocat marunt.
Apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se unge o tava termorezistenta cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pune in tava buchetelele de conopida si deasupra toarna amestecul facut anterior din cascaval, smantana si oua.
Niveleaza cu o lingura si presara un strat de pesmet deasupra. Din loc in loc pune cubulete de unt.
Tava se da la cuptor la foc mediu pana cand devine o culoare aurie.

Pofta buna!

Timp de preparare:10-15 minute.

Timp de coacere/fierbere:40-45 minute.

Portii:5-6 portii.