Clatite umplute cu branza de vaci

Ingrediente: 1/4 kg branza de vaci, un ou, o lingura cu varf de zahar, coaja de lamaie.

Mod de preparare: Branza se marunteste bine cu dosul furculitei si se amesteca bine cu oul intreg, zaharul si coaja de lamaie sau vanilie. Umplutura este sufcienta pentru 6-7 clatite. Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe cealalta si, imediat, pe jumatate din ea se pune o lingura cu varf din umplutura care apoi se intinde cu dosul lingurii sau cu cutitul, uniform, si se acopera cu jumatatea ramasa neunsa. Clatita se coace pana cand se rumeneste dedesubt, apoi se antoarce cu cutitul, cu partea de deasupra an jos si se lasa sa se coaca an continuare pe aceasta parte. In felul acesta, se patrunde

suficient si umplutura. Se ridica tigaia si se lasa clatita sa alunece intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte; astfel, clatitele se vor mentine calde pana la servire. Se pudreaza cu zahar si vanilie. Clatitele ramase de pe o zi pe alta se pot reincalzi tot pe un vas cu apa fierbinte, cu 20 minute inainte de servire.

Pofta buna!