Ciupercute cu carnita

Ingrediente: 750 g carne, 400 g ciuperci, 1 lingura unt , 1 lingurita faina, 1 paharel vin, 1 ceasca zeama de carne sau apa, 1 lingurita bulion, 1 ceapa mica, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de vitel in bucatele potrivite. Se pun intr-o cratita sa se inabuseasca cu o lingura de unt cu putina apa si o ceapa taiata marunt. Se spala ciupercile si se taie in feliute subtiri. Cand carnea este bine rumenita, se pun ciupercile si se amesteca usor cu o lingura de lemn, pana ce incep sa piarda din umezeala. Se presara cu faina si se amesteca din cand in cand cu lingura la foc potrivit, pana ce incepe si faina sa se ingalbeneasca. Se toarna vinul si zeama de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion de rosii. Se potriveste de sare. Se acopera, se da la cuptor, se tine sa fiarba la foc potrivit.

Pofta buna!