Ciuperci cu sos alb
Posted by AlimentatieCopii.ro in Cu legume, Retete copii 1-2 ani, Retete copii 2-6 ani, Retete copii 6-18 ani, Retete sanatoase copii on July 30, 2013
Tags: adolescent, alimentatia copilului, alimentatiecopii.ro, ciuperci, copil, desert, mancare usoara
Tags: adolescent, alimentatia copilului, alimentatiecopii.ro, ciuperci, copil, desert, mancare usoara
Ingrediente: 3 linguri unt, 2 linguri faina, o ceasca apa sare, piper, 250 g ciuperci crude, zeama de la o lamaie, 2 linguri de smantana, cateva frunze de patrunjel.
Mod de preparare: Se incalzeste untul si se adauga faina. Se amesteca la foc mic si se adauga apa, stropul de sarea. Se fierbe sosul pana se leaga, mestecand continuu. Separat se curata si se taie ciupercile bucatele, se fierb in apa cu un strop de sare. Se scot din apa si se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga ciupercile in sos si se lasa sa fiarba, inca putin, la foc mic. Dupa ce se raceste adauga cele 2 linguri de smantana si patrunjelul taiat (poti adauga si marar daca puiul tau nu iubeste patrunjelul).
Garnituri: piure de cartofi, sote de legume.