Ciorbita de vacuta a la Buni

Ingrediente: Apa 2 litri, carne de vita 300 gr., morcov 50 gr., ceapa 50 gr., ardei gras 50 gr., rosii 150 gr., patrunjel 25 gr., cartofi 250 gr., varza alba 25 gr., mazare 50 gr., leustean, patrunjel verde, fasole verde 50 gr., sare, ulei de masline 50 ml., suc de lamaie .
Mod de preparare: Pune la fiert in apa cu sare carnea taiata cubulete. Ia spuma care se formeaza in timpul fierberii. Cand carnea a fiert, pune ceapa, spalata si taiata marunt si lasa sa fiarba ciorba in continuare. Cartofii ii speli, ii tai si ii adaugi in ciorbita. Restul legumelor le tai cubulete sau felii si le inabusesti in putin ulei la care adaugi putina apa. Cand sunt gata le pui in ciorbita, lasandu-le sa mai fiarba aproximativ 30 minute. Acreste cu otet sau zeama de lamaie, iar la sfarsit presara leusteanul si patrunjelul verde tocat.

Pofta buna!

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere/fierbere: 35-40 minute

Portii: 8 portii