Ciorbita cu perisoare de curcan si cascaval

Ingrediente:  2 pulpe curcan, 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, o telina, 2 linguri de orez, 2 oua, o lingurita cu faina, 2 linguri de smintina, patrunjel verde, sare, o  lamiie mare, cascaval.

 Mod de preparare: Curatati carnea de pe oase si lasati-o la o parte. Intr-un vas, puneti apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, luati spuma de cite ori este nevoie si dupa o ora, strecurati zeama, pe care o puneti din nou la fiert  cu o ceapa marunt tocata si zarzavaturile. Intre timp, dati prin masina de tocat carnea impreuna cu o ceapa. In castron, peste tocatura, puneti albusurile, o lingura buna de verdeata tocata marunt si sare dupa gust. Din compozitie pregatiti perisoare pudrate cu faina. Cind zarzavatul este fiert, puneti orezul si perisoarele, potriviti de sare si lasati vasul pe foc domol inca 25-30 de minute. Dregeti ciorba cu galbenusuri, combinate  cu smintina, acriti cu zeama de lamiie si puneti verdeata tocata. Cand se serveste se pune deasupra si putin cascaval dat pe razatoare.

Pofta buna!