Ciorba de perisoare, de la 7 ani

Ingrediente: Carne de vita 450 gr., carne cu os 200 gr., 1 morcov, 1 pastarnac, 1 legatura patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, smantana 2-3 linguri, 1 lingura orez, 1 ou, bors 0,5 litri, 1 felie de paine, 1 legatura leustean, un praf de sare, piper.

Mod de preparare: Carnea cu os o pui la fiert si din cand in cand indepartezi spuma formata. Dupa ce carnea este aproximativ fiarta, pui si zarzavatul taiat marunt.
Pregateste perisoarele din carnea macra data prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine inmuiata in prealabil in apa si apoi stoarsa.
Amesteca bine si adauga oul, orezul foarte bine spalat, ceapa, sare, piper si patrunjel tocat marunt.
Din compozitia obtinuta pregatesti perisoare de marimea unor nuci si le adaugi in ciorba.
Lasa la fiert timp de jumatate de ora. Pune borsul fiert si mai lasa sa fiarba foarte putin. Cand este gata adauga leustean taiat marunt si smantana dupa preferinte.

Timp de preparare: 50-60 minute.

Timp de coacere/fierbere: 40-45 minute.

Portii: 6-7 portii.

Pofta buna!