Ciorbita de oase de porc

Ingrediente:  oase de porc (3-4), cepe (2), morcovi (2), telina (1), pastirnac, orez (1 ceasca), patrunjel (1 legatura), marar (1 legatura), zeama de varza (1/2 l), sare, apa (2 l).

 Mod de preparare: Se spala oasele de porc, se sparg pe lung, se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cind clocoteste,se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc domol.  Dupa 1-1 1/2 ore de fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc cu varzavatul curatat, spalat si tocat marunt sau dat prin razatoare. Dupa citeva clocote, se sareaza si se adauga orezul ales si spalat. Cind zarzavatul si orezul sint fierte, se adauga zeama de varza fiarta separat si spumuita. Dupa citeva clocote, ciorba este gata.

Pofta buna!