Ciorba de dovlecei

Ingrediente: 250 g carne de pui sau carne de vitel, 4 morcovi, 1 legatura patrunjel, 1 telina mica, o ceapa mica, 1 ardei, 2 rosii, 2 dovlecei tineri, 1/2 l bors de casa, un galbenus de ou, marar, patrunjel, cimbru, sare si smantana dupa gust.

Mod de preparare: Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa. Cand carnea si zarzavatul au fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete. Se fierb toate 15-20 minute, pana cand se moaie, avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii.

Se acreste dupa gust.Se adauga sare, lasand sa fiarba cateva clocote.

Se serveste dreasa cu smantana sau nedreasa. Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.

Se pregateste la fel si fara carne.