Ciorba de cartofi

Ingrediente: 500-600 g cartofi , morcov, patrunjel, telina, o ceapa de marime mijlocie, 3 linguri de untdelemn, bors, suc de rosii, suc de rosi, zeama sau sare de lamiie sau otet, leustean, tarhon, patrunjel, telina.

Mod de preparar: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se inabusa 2 minute, cu untdelemnul si 3 linguri de apa, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.

Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 – 20 minute, pana cand se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.

Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cate putin din fiecare frunza de verdeata.Tarhonul ii da un gust foarte bun.Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smantina sau iaurt.