Chiftelute prajite din dovlecei

Ingrediente: 2 dovlecei potriviti, 2 oua, 4 linguri de faina, 4 catei de usturoi, patrunjel, marar, un praf de sare, piper, ulei de masline.
Mod de preparare: Curata si spala bine dovleceii, dupa care sterge-i cu un servet si da-i pe razatoarea mare. Presara un praf de sare peste dovlecei, pune-i intr-o strecuratoare si lasa-i cel putin 30 de minute. Separat, intr-un vas, bate ouale cu un praf de sare si piper, adauga dovleceii scursi, usturoiul zdrobit, verdeata tocata si faina. Amesteca totul pana se incorporeaza complet. Compozitia trebuie sa fie bine legata, dar atentie nu trebuie sa fie foarte tare. Pune din compozitie cu lingura in uleiul incins si rumeneste chiftelele pe ambele parti. Scoate-le pe o hartie absorbanta astfel incat sa se scurga surplusul de ulei.

Pofta mare!!

Timp de preparare: 30 minute.

Portii: 5-6 portii.