Chiftelute marinate, de la 6 ani

Ingrediente: 500g carne(pui, porc, vita), 2 oua, 1 ceapa, otet balsamic, o lamaie, o felie de paine, 1 cartof, 1 morcov, marar, patrunjel, 2 cani de sos de rosii, sare, 3 catei de usturoi, foi de dafin, ulei de masline.

Mod de preparare: Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine alba inmuiat si stors. Compozitia se amesteca cu ouale, ceapa taiata marunt si zarzavatul ras pe razatoare, verdeata, sare. Apoi se fac chiftelutele, se dau prin faina si se prajesc pe toate partile in ulei. Chiftelutele prajite si scurse de ulei se pun intr-o cratita, se adauga sos de rosii, 1 pahar de apa, 1-2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper. Cratita se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 10-20 minute. Se pune apoi sare si otet sau zeama de lamaie, iar cand se servesc la masa se presara cu mult patrunjel si marar verde tocat marunt.
Se servesc cu garnitura de orez fiert sau piure de cartofi.

Pofta buna!!

Timp de preparare: 35-45 minute.

Timp de coacere/fierbere: 20 minute.

Portii: 8-9 portii.