Chiftelute de sparanghel la cuptor, dupa 12 ani

Ingrediente: 1 kg sparanghel, 2 l apa, 2 linguri faina, 2 linguri branza rasa, 1 lingura unt, 3 oua, ulei de masline, 1 ceasca smantana, 1 lingurita faina, sare.

Mod de preparare: Pentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire. Se curata si se fierbe la fel ca mai sus si se scurge bine de apa. Se trece prin masina de tocat carne. Se adauga faina, branza, o lingura de unt, ouale puse pe rand, sare. Se amesteca totul impreuna. Se face o pasta groasa ca o smantana. Se ia cu lingura din compozitie, se da drumul intr-o tigaie cu ulei si se rumenesc chiftelele pe amandoua partile. Se asaza intr-o forma rezistenta la foc. Se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina, se presara branza rasa. Se dau o jumatate de ora la cuptor.

Pofta buna!