Chiftelute de peste la gratar, de la 1 an

Ingrediente: 2 cartofi mariciei, 2 bucati file de peste alb slab, patrunjel, sucul de la o lamaie, 1 ou.

Mod de preparare: Intr-o craticioara pune cartofii la fiert si lasa-i la inabusit, la foc mic, timp de 10 minute, pana se inmoaie. In alt vas fierbe pestele pana se inmoaie bine. Scoate-l intr-un castron si marunteste-l cu o furculita. Apoi adauga cartofii si patrunjelul tocat marunt. Striveste cu o furculita cartofii si pestele pana se omogenizeaza. Adauga apoi jumatate din sucul de la o lamaie si oul batut pentru a obtine o pasta legata, nu prea moale. Ia cu o lingurita din compozitie si cu palmele formeaza chiftelute rotunde. Pune-le pe un gratar, separandu-le cu folie de aluminiu. Lasa-le aproximativ 5 minute, intorcandu-le pe ambele parti, pana devin aurii. La sfarsit poti sa le stropesti cu sucul ramas si sa le servesti cu rosii sau felioare de legume fripte.

Timp de preparare: 10-15 minute

Timp de coacere/fierbere: 20-30 minute

Portii: 4-6 portii

Pofta buna!