Tarta cu mere

Ingrediente: 6 mere curatate si taiate felii subtiri, 1 si 1/2 ceasca de zahar, o ceasca de ulei, 3 cesti de faina, o lingurita de praf de copt, o lingurita de sare, o lingu­rita de scortisoara, 1/2 ceasca de nuca pisata, 1/2 ceasca de stafide si zahar pentru pudrat.

Mod de preparare: Se pun merele cu zaharul intr-o cratita mare la foc mic pana ce zaharul se topeste.

Merele nu trebuie sa se coaca, ci doar sa se inmoaie. Se ia cratita de pe foc si se adauga pe rand o parte din faina, mirodeniile, sarea, nuca si stafidele. Se amesteca cu grija si in continuare se adauga uleiul si restul de faina.

Compozitia trebuie sa fie groasa. Se toarna in tava tapetata cu ulei si faina si se coace la foc potrivit timp de 45-50 minute.

Cand se raceste bine se pudreaza cu mult zahar pudra.

Portii: destule portii

Pofta buna!