Cateva cuvinte despre intarcare
Tags: adolescent, alaptarea, alergie, alimentatia copilului, alimentatie copii, alimentatiecopii.ro, bebelusul, boli, calorii, carne, ciorbe, desert, diete, diversificare, formula, fructe, ghid, gradinita, ingrediente, lactate, lapte, legume, mama, mancare, medic, meniuri, minerale, mofturos, nutrienti, nutritie copii, obezitate, parinti, pediatru, peste, piure, portii, prescolarul, retete, salate, sandwich, sarcina, scoala, scolarul, sfaturi practice, specialisti, sucuri, supe, vitamine
Daca bebelusul tau se apropie de varsta de 1 an asta inseamna ca nu nu va mai avea nevoie de lapte praf pentru bebelusi. Parintii care doresc sa-si intarce copilul in jurul varstei de 1 ani ar trebui inca de pe la 11 luni, sa ii ofere o cescuta speciala pentru baut. Pe masura ce beblusul foloseste canuta cu mai multa siguranta, ar trebui ca o cantitate din ce în ce mai mare de lapte praf sa i se ofere pe aceasta cale. Daca incepeti sa folositi ceasca speciala cu aceeasi cantitate de lapte pe care i-o oferiti in biberon, atunci puteti spune ca ati realizat un mare pas in intarcare.
In ceea ce-i priveste pe bebelusii hraniti la san. Daca au ajuns la varsta de 12 luni au beneficiat de majoritatea avantajelor oferite de laptele de mama. Bineinteles, daca doresti sa iti alaptazi copilul si dupa varsta de un an, asa ar trebui sa procedezi. Unii bebelusi inceteaza singuri sa se mai hraneasca la san catre sfarsitul primului an de viata, in timp ce altii nu manifesta niciun semn ca ar dori ca aceasta modalitate de hranire sa inceteze. Este normal pentru o mama care alapteaza sa se simta trista atunci cand copilul ei este gata sa renunte la alaptat, in timp ce ea insasi nu este inca pregatita.
Thanks for the great post!