Cascaval la cuptor

Ingrediente: 100 g unt, 100 g smantana, 400 g cascaval, 600 ml lapte, 4 linguri de pesmet, 3 oua, 200 g faina, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sare

Mod de preparare: Faina se inabuseste in 50 g de unt si se stinge cu laptele cald. Se lasa la fiert intr-o oala de 2 1, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se adauga pesmetul inabusit in 50 g unt, ouale batute spuma, cascavalul dat pe razatoare, piperul si sarea, dupa gust. Compozitia se asaza intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Intre timp, veriĀ­ficam compozitia cu un varf de cutit, pentru a vedea daca nu s-a lipit. Daca se intampla acest lucru, putem adauga putin unt deasupra. Se scoate din cuptor, se asaza pe un platou si se serveste fierbinte, cu patrunĀ­jel verde, tocat fin.