Cascaval la cuptor (dupa 1 an si jumatate)
Ingrediente: 100 g unt , 100 g smantana, 400 g cascaval, 600 ml lapte, 4 linguri de pesmet, 3 oua, 200 g faina, 1 legatura de patrunjel verde, piper, sare
Mod de preparare
Faina se caleste in 50 g de unt incins si se stinge cu laptele cald. Se lasa la fiert intr-o oala de 2 1, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se adauga pesmetul calit in 50 g unt, ouale batute spuma, cascavalul dat pe razatoare, piperul si sarea, dupa gust. Compozitia se asaza intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. intre timp verificam compozitia cu un varf de cutit, pentru a vedea daca nu s-a lipit. Daca se intampla acest lucru, putem adauga putin unt deasupra. Se scoate din cuptor, se asaza pe un platou si se serveste cald, cu patrunjel verde, tocat fin.