Cartofi la cuptor

Ingrediente: 600 g carne, 1,250 kg cartofi, 1 lingura unt, 2 cepe mijlocii, verdeata, 4 rosii sau 1 lingura de bulion, sare, smantana.

Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite. Se inabusesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de unt si putina apa. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. Se curata cartofii si se taie in lung. Pentru a nu se sfarama, cartofii trebuie frecati cu putina sare inainte de a fi pusi in cratita cu carne. Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei, pentru culoare. Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru o jumatate de ora la cuptor. Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarime, ci se clatina numai din cand in cand cratita, pentru a nu se prinde de fund. Se serveste cu o lingura de smantana.

Pofta buna!