Cartofi frantuzesti

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smantana, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa, se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare circa 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumatate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 oua taiate felii rotunde, presarand cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea cealalta de cartofi, oua si sare.

Deasupra, se distribuie jumatate din cantitatea de smantana, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor sa se înfierbante cu 15 min inainte de servire. Dupa ce s-a scos din cuptor, se pune

restul de smaantsna. Preparatul se serveste ca fel intai sau ca felul doi, asociat cu salata verde sau cu alte salate. Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.

Pofta buna!