Cartofi cu ciupercute la cuptor

Ingrediente: 1,5 kg cartofi, 250 g ciuperci, 1 ceapa, ulei de masline, 1 ceasca smintina,1 ou, 1 ceasca zeama de ciuperci, verdeata, pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie cu ceapa tocata, inabusita in ulei cu putina apa, se adauga, smintina, zeama de ciuperci si verdeata tocata marunt. Se asaza jumatate din cantitatea de cartofi taiati in felii subtiri pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet. Se pun deasupra ciupercile inabusite si se acopera cu restul de cartofi. Deasupra se toarna smintina amestecata cu ou batut, marar si sare. Se presara cu pesmet si se da cratita la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se servceste cat inca mai este cald.

Pofta buna!