Carne de curcan cu branza
Tags: adolescent, alaptarea, alergie, alimentatia copilului, alimentatie copii, bebelusul, boli, calorii, carne, ciorbe, desert, diete, diversificare, E-uri, formula, fructe, ghid alimentatie, gradinita, ingrediente, lapte, legume, mancare, medic, meniuri, minerale, mofturos, nutritie copii, obezitate, parinti, pediatru, peste, piure, portii, prescolarul, retete copii, salate, sandwich, sarcina, scoala, scolarul, sfaturi practice, sucuri, supe, vitamine
Ingrediente: piept de curcan, 4 morcovi, 1 ceapa, 150g branza telemea rasa, 50g unt, cimbru, ulei de masline, patrunjel, marar, sare. Sosul: 1 lingura cu unt, 2 linguri cu faina si 500 ml lapte.
Mod de preparare: Taie pieptul in felii, bate-l usor cu batatorul de snitele si condimenteaza-l. Curata morcovii si opareste-i putin, dupa care taie-i pe lungime, separat freaca untul cu branza, putin cimbru si verdeata. Crema astfel obtinuta intinde-o peste feliile de carne. Deasupra, aseaza bastonasele de morcovi si ruleaza usor. Leaga cu o ata si pune ruladele intr-un vas uns cu ulei. Toarna o cescuta cu apa calduta si ulei, acopera cu folie de aluminiu. Lasa la cuptor cam 50 de minute. Serveste cu un sos alb si verdeata. Sosul: Pune intr-o tigaie pe foc 1 lingura cu unt, 2 linguri cu faina si 500 ml lapte. Aseaza pe farfurie rolele de curcan peste care adaugi sosul.
Pofta buna!