Budinca de morcovi cu smantana

Ingrediente: 100 g unt, 1-2 morcovi (cea 200 g), 300 g smantana, 200 g praz, 200 g faina, 70 g branza de burduf, 3 oua, 30 g masline, 1 legatura de patrunjel, sare, piper

Mod de preparare: Se freaca intr-un vas untul cu sarea, se pune faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Acest aluat se da apoi la frigider pentru 45 de minute. Morcovii se curata, se taie in doua si se oparesc in apa clocotita cam 5 minute, la fel si prazul. Se incalzeste cuptorul. Aluatul se pune intr-o forma tapetata cu unt. Peste aluat se asaza morcovii si prazul, in sens circular, apoi ouale batute cu smantana, condimentele si bran­za de burduf faramitata. Se lasa la copt cam 45 de minute si se serveste cu patrunjel verde deasupra. Se poate decora cu cateva masline negre, intregi.