Budinca de carne cu cartofi, dupa 12 ani

Ingrediente: 500 g carne, 1 ceapa, 1 felie de piine, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 1/2 ceasca zeama de carne (sau apa), 300 g cartofi, sare, piper, verdeata, 1 lingura pesmet.

Mod de preparare: Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors. Se infierbanta intr-o tigaie o lingura de unt, se pune carnea si cand incepe sa se rumeneasca, se presara faina. Se amesteca si se stinge cu zeama de carne. Se adauga sare, piper si putin marar sau patrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Se unge cu unt o forma de sticla rezistenta la foc, se presara pesmet si se asaza un strat de carne, unul de cartofi, si asa mai departe. Deasupra se toarna o lingura de unt si se presara pesmet. Se tine la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu un sos de rosii.

Pofta buna!