Biscuiti cu crema de vanilie, de la 3 ani

Ingrediente: Jumatate de kg. biscuiti, 300 gr. nuci tocate, 1 l lapte, 100 gr. faina, 130 gr. zahar, 2 oua, 3-4 linguri gem de capsuni, 1 baton vanilie, un praf de sare.
Mod de preparare: Fierbe 750 ml. lapte impreuna cu un praf de sare si batonul de vanilie. Dupa ce a dat in clocot, lasa totul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, scoate batonul de vanilie. Intr-un alt vas freaca galbenusurile cu zaharul si faina si toarna treptat laptele peste ele. Compozitia astfel obtinuta fierbe-o la bain-marie, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat, las-o sa se raceasca. Apoi adauga albusurile batute spuma pentru a finaliza crema de vanilie.
Inmoaie cateva secunde biscuitii in laptele ramas. Asaza cate 5 biscuiti unul peste altul, iar intre ei pune crema de vanilie, putin gem, dupa care acopera-i cu crema si nuca. Lasa totul la rece o ora.

Pofta buna!

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de coacere/fierbere: 20-25 minute.

Portii: 8 portii.