Atentie la concentratie!

Posted by in Sfaturi practice on August 31, 2012

La inceput, alimentele solide reprezinta numai un supliment in cadrul alimentatiei predominant lichide a bebelusului. Treptat, preferintele pentru cereale si pentru alte produse de acest tip, pentru fructe, legume si carne devin predominante fata de cele pentru lapte.

In jurul varstei de un an, dieta copilului ar trebui sa contina in principal alimente solide (daca nu se intampla astfel, discutati cu medicul pediatru).

Nu va ingrijorati de faptul ca bebelusul nu consuma inca o cantitate crescuta de alimente.

Folositi acest interval pentru a-i oferi o gama cat mai variata de cereale, tipuri de carne, fructe si legume.Nu este necesar sa modificati modul de pregatire a laptelui praf, numai pentru faptul ca ati introdus in dieta copilului alimente solide. intotdeauna respectati indicatiile precizate pe eticheta produsului, cu exceptia situatiilor in care medicul pediatru va ofera alte recomandari.

Modificarea concentratiei atunci cand preparati laptele praf poate conduce la suprasolicitarea rinichilor copilului sau poate face astfel incat acesta sa nu obtina toate elementele nutritive de care are nevoie pentru o crestere si dezvoltare optime.