Atentie! Alimente de evitat pana in 3 anisori

In perioada primara de crestere (0-3 ani) puiul tau are stomacul mic, asa ca mananca putin si des.

Pana la varsta de 3 ani, ii introduci treptat in alimentatie gusturi noi, tinand cont atat de preferintele copilului tau dar mai ales de interdictiile medicilor de specialitate (pediatri, medici de familie, nutritionisti, neonatologi). Trebuie sa ti cont de faptul ca copilul are un organism in dezvoltare si nu este pregatit pentru mancarurile adultilor numite in popor „mancaruri grele”.Mare atentie la E-urile din alimentele cumparate, evita produsele care contin multi aditivi alimentari, conservanti sau coloranti. Ocoleste standurile de dulciuri atunci cand mergi cu micutul la cumparaturi.

Trebui sa eviti sa introduci in alimentatia copilului mic (1-3 ani) alunele, fisticul, porumbul glazurat sau nucile intregi deoarece pot duce la inec si asfixiere. Nu este indicat a se folosi. Scoate din meniul zilnic carnea de porc si de miel deoarece sunt foarte grele pentru ficatul copilului. Nici varza sau fasolea nu sunt indicate.

Deci in concluzie, ofera-i copilului tau o alimentatie corespunzatoare, in felul acesta ocrotindu-l de boli gastrointestinale sau obezitatea de mai tarziu.

de Ioana Pinta