Ardei umpluti cu carne si legume

Ingrediente:500g carne tocata de pui sau de porc, 5 ardei grasi, 350g orez, 1-2 cepe, 2 morcovi, 50g telina, 1 legatura marar si patrunjel, 500ml bulion, 3 linguri faina, 1-2 lingurite zahar, 200ml smantana, 4-5 rosii, 50 ml ketchup de casa din ardei si rosii, sare, piper, 50 ml ulei.

Mod de preparare:Mai intai scoti cotoarele ardeilor si ii scuturi bine de seminte.
Intr-o tigaie pune 2 linguri de ulei si inabuse carnea, ceapa tocata, telina si morcovii rasi pe razatoare, fara a le praji, cu putina apa, 3 rosii curatate de pielita si tocate, apoi adauga orezul, sarea, piperul si lasa pana scade zeama, adaugand verdeata tocata eventual si omogenizeaza bine compozitia.
Umple ardeii si pune-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i praji prea tare, doar ii oparesti in ulei. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Pune ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si feliile de rosii deasupra.
Lasa sa fiarba la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ai prajit ardeii pregateste sosul: peste zeama ramasa adauga bulion, zahar, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa si amesteca totul bine, dar nu fierbe pentru ca vei adauga acest sos peste ardei. Se da la cuptor la foc mic 25-30 de minute.
Ii servesti calzi cu smantana si cu verdeata tocata.

Pofta buna!!

Timp de preparare:15-20 minute.

Timp de coacere/fierbere:30-35 minute.

Portii:4-5 portii.