A doua etapa a diversificarii
Tags: alaptarea, alimentatia copilului, alimentatiecopii.ro, copil, diversificare, legume, mama, mancare, meniuri, minerale, nutrienti, nutritie copii, sfaturi practice, vitamine
Momentul potrivit pentru introducerea alimentelor solide va fi stabilit intotdeauna in conformitate cu recomandarile medicului, fara graba, deoarece sistemul digestiv al bebelusului, insuficient dezvoltat, este supus posibilitatii aparitiei alergiilor alimentare.
Un aliment semisolid sau semilichid are o textura foarte potrivita pentru un bebelus de patru pana la sase luni, sau pentru oricare puiut care consuma pentru prima data altceva decat lapte de mama sau lapte formula.
Dupa introducerea sucurilor de morcov sau mar si a supei la 4 luni, a venit timpul ca dupa ce bebelusul implineste 5 luni sa incepi sa-i pregatesti si supa de legume cu faina de orez la care adaugi si putin ulei de masline.
Incepand de la varsta de 5 luni si jumatate ii indroduci bebelusului tau in alimentatie preparate care sa contina carnita. Pentru inceput adauga la piureul de legume cu supa si 2-3 lingurite pisate de carnita de curcan (pui) sau vita, pe care i le dai nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana. Acum poti sa mai introduci si putin unt in piureul de legume sau galbenus de ou, cate un sfert, de 2-3 ori pe saptamana in supa.
Grisul cu lapte, orezul pasat cu branza de vaci (20 gr. pe zi), piureul de caise sau ananas sunt alte variante de meniu pe care poti sa le mai pregatesti.
In ceea ce priveste sucurile poti incepe sa-i pregatesti suc natural de grapefruit, mandarine, portocale sau lamaie.
Pentru colici abdominale este de preferat sa-i prepari ceai din fructe anason si chimen.
Daca acum incepi diversificarea iti recomandam sa incepi in ordinea de mai jos:
1. http://www.alimentatiecopii.ro/2011/04/01/alimentatia-co…ului-de-4-luni/