Alimente pe care sa le ocolesti (II)

Posted by in Sfaturi practice on May 11, 2012

Popcornul facut la cuptorul cu microunde – captuseala saculetului in care este tinut porumbul de floricele contine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care ar provoca o scadere a calitatii spermei. Mai bine pregateste floricele intr-o tigaie sau ceaun.

Cartofii non-organici – acestia pot absorbi usor din pamant pesticide sau alte substante daunatoare. Mai mult, dupa ce sunt scosi din pamant sunt tratati din nou pentru a nu incolti.

Somonul de crescatorie – acest tip de peste nu este facut sa creasca inghesuit si sa fie hranit cu soia. Iar acest tratament are ca efect faptul ca somonul crescut in aceste conditii contine un nivel mai mic de vitamina D si mai multe substante cancerigene. Din acest somon poti manca doar o data la 5 luni fara a avea probleme.

Laptele produs cu hormoni artificiali – poate avea un efect negativ asupra sanatatii oamenilor, crescand riscul aparitiei cancerului la san, prostatasau colon.
Merele care au fost prea mult tratate – pot creste riscul aparitiei unor boli. Solutia ar fi cumpararea unor mere organice, iar daca nu se poate, macar cele normale sa fie spalate foarte-foarte bine.