Alimente nerecomandate copiilor mici

Exista alimente care nu sunt bune pentru bebelusi si nu trebuie introduse in alimentatie lui  pana la o anumita varsta.

Astfel, pana cand puiul tau va implini varsta de 4 ani este indicat sa eviti mirodeniile, condimentele, grasimile animale, alimentele prelucrate (salam, jambon, parizer etc  – daca l-ai invatat de mic fara astfel de preparate, ar fi ideal ca si adult sa le evite).

Mierea de albine si siropul de porumb trebuie evitate pana la varsta de un an. Acestea contin spori bacterieni care pot cauza o forma de botulism.

Nepotrivite sunt, de asemenea, si alimentele dure precum semintele, pentru ca acestea pot sa-i ramana in gat si sa-l inece (i le poti da doar fin macinate).

Deoarece prezinta pericol de sufocare pentru bebelusi, urmatoarele alimente nu sunt recomandate decat dupa varsta de 2-3 ani:
-nuci nemacinate
-unt de arahide
-caramele
-guma de mestecat
-struguri intregi
-fructe sau vegetale tari proaspete (negatite)
-bucati de carne
-bucati de bacon
-cremvursti
-seminte de floarea soarelui
-stafide
-popcorn
-chipsuri
-bomboane tari

Evita ceaiul, cofeina (din compozitia ciocolatei), bauturile acidulate, pentru ca toate acestea pot determina probleme de digestie si, in plus, impiedica sugarul sa doarma.

Deoarece sunt alergizante, este de preferat sa nu-i dai banane, capsuni, zmeura, kiwi pana la 8 – 9 luni. In ceea ce priveste pepenele galben este, de obicei, greu digerabil pentru stomacul lui atat de sensibil, iar gustul pepenelui verde ii este foarte rar pe plac.