Budinca de orez brun cu stafide, dupa 1 an

Ingrediente: 1/2 cana de orez brun, 1/2 cana de stafide tocate, 2 oua, 3 linguri zahar brun, 1 lingurita esenta va­nilie, 1 cana de lapte degresat.

Mode de preparare: Preincalziti cuptorul la 195°C. Ungeti 4 forme de prajitura (170 g) cu putin unt. Puneti formele intr-o tava de cuptor, lasand cate 2 cm intre fiecare forma. Puneti 2 linguri de orez si 2 linguri de fructe in fiecare cupa. Bateti, intr-un castron de marime medie, ouale, zaharul si vanilia. Amestecati bine. Turnati laptele si apoi turnati peste formele cu orez si fructe. Turnati apa fierbinte in tava de cuptor lasand un centimetru distanta pana la formele de copt.  Coaceti 35-45 minute sau pana cand la proba cu cutitul introdus in centru acesta ramane uscat. Cand este gata, luati imediat formele din cuptor. Raciti 5-10 minute.

Se obtin 6 portii

Timp de preparare: 10 min

Timp de coacere: 35-45min.

Pofta buna!